Ajankohtaista

 

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Olemme päättäneet lahjoittaa asiakkaillemme tarkoitetut joululahjat rahana Sylva-säätiön tutkimustoiminnan tukemiseksi.

Kaikki samalle viivalle

Taustaa Sylva-säätiön työstä:

Sylvalla on oma Säätiö ja vuoden 2020 syksyllä starttasi tutkimustoiminta. Sylva säätiön tutkimusjohtajana aloitti PhD Antti Karjalainen. Sylva-säätiön tutkimuksella erityisesti pureudutaan syöpää sairastavien lasten, nuorten, nuorten aikuisten sekä heidän läheistensä tuen tarpeisiin ja niiden saatavuuteen. Sysäys Sylva-säätiön tutkimustoiminnalle syntyi Syöpä-säätiön julkaisemasta tutkimuksesta vuonna 2018, jossa todettiin, että sosioekonomisesti heikommassa asemassa olevien perheiden lapsilla on 30% suurempi riski kuolla syöpään kuin varakkaiden vanhempien lapsilla. Se oli pysäyttävä ja shokeerava tulos, sillä syöpähoidot ovat samat kaikille lapsille tausta huolimatta. Juurisyy tulokselle on muualla kuin hoidoissa.

Sylva päätti, että meidän on tiedettävä enemmän, että jokainen saisi tarvitsemaansa tukea. Siksi käynnistyi Sylva-säätiön tutkimus. Psykososiaalisen tuen (asiantuntijatuki, terapia, vertaistuki, kurssit) merkitys ja tuen oikea-aikaisuus ovat avainasemassa perheiden kokonaisvaltaisen selviytymisen kannalta. Eriarvoisuuskysymykset ovat myös tutkimustyön keskiössä. Haluamme tutkimustyöllä tehdä laajaa vaikuttamistyötä yhteiskunnan rakenteisiin ja poistaa mm. alueellista eriarvoisuutta.

https://www.sylva.fi/tutkimus/


Yhteistyösopimus purjehtija Tapio Lehtisen kanssa

Tapio Lehtinen

Olemme solmineet promootio-yhteistyösopimuksen purjehtia Tapio Lehtisen kanssa 20.5.2021.

Tapio on yksi maamme kokeneimmista avomeripurjehtijoistamme ja osallistui mm. Golden Globe yksinpurjehdukseen maailman ympäri vuonna 2018.

Nyt tavoitteena on kaksi maailmanympäripurjehdusta seuraavan neljän vuoden aikana. Ensimmäinen niistä purjehditaan 36-jalkaisella s/y Asteria-veneellä. Kisan startti on Ranskan rannikolta syksyllä 2022. Toinen haaste on kisa täydellä miehistöllä ja suuremmalla aluksella (55-jalkainen Swan s/y Galiana) vuonna 2024.

Molemmissa kisoissa Caligo on yhtiönä mukana kannustamassa Tapion tiimiä ja esittelemässä asiakkaillemme purjehduksen kiehtovaa maailmaa. Pääteemat ovat ympäristönsuojelu ja nuoret.

Viemme asiakkaitamme purjehduksille s/y Galianalla täällä Suomen rannikolla keväästä syksyyn ja osa purjehduksista tapahtuu mahdollisesti myös Ranskassa. Emme tule aina valitsemaan helpoimpia kesäkelejä, vaan haluamme antaa elämyksiä todellisesta purjehduksesta keskellä möyryävää Itämerta.

Antoisia purjehdushetkiä odotellen!

Caligo-tiimi ja Tapio Lehtinen

TAPIO LEHTINEN

Industrial engineer, a former commodore of the HSS, and one of the most prominent Finnish single-handed sailors.

Participated in the 2018 Golden Globe Race and sailed solo, without stops, around the world in 322 days.

Sailing actively since 1965, began with optimists, moved to other dinghy classes, and finally to keel boats and offshore racing.

Participated e.g. in the Whitbread Round The World Race, Round Britain and Ireland Yacht Race, Single-Handed Trans- Atlantic Race, and the Newport Bermuda Race.

Born 9 January 1958, Father & Grandfather


Caligo Industria Oy toimittaa teknologian Kankaanpään kipsilevytehtaan hukkalämpöhankkeeseen

Caligo Industria Oy toimittaa Vatajankosken Sähkö Oy:lle teollisuuden hukkalämpöjärjestelmän Kankaanpään kaukolämmön tuotantoon. Kauppa on Caligolle sen historian suurin ja se toteutetaan yhtiön innovatiivisella lämpöpumppupesuriteknologialla.

12.5.20 uutisoitu Kankaanpään kipsilevytehtaan hukkalämmön hyödyntäminen kaukolämmön tuotannossa nojaa vahvasti turkulaisen Caligo Industrian kehittämään lämmön talteenottoteknologiaan. Kipsilevyn valmistuksessa syntyvä kuuma ja kostea puhallusilma tiivistetään vedeksi Caligon teknologialla. Samalla vapautuu valtava määrä energiaa hyödynnettäväksi Kankaanpään kaukolämpöverkossa. Lisäksi prosessissa syntyvä lauhde puhdistetaan Caligon järjestelmällä ja palautetaan takaisin kipsilevytehtaan prosessiin. Polttotekniikan sijaan prosessin tuottama lämpö nostetaan kaukolämpöverkkoon sopivaksi pesurijärjestelmään integroitujen lämpöpumppujen avulla.

Caligon teknologiassa on yhdistetty vesihöyryn kondensoiva pesuritekniikka ja kahden ammoniakkilämpöpumpun toiminta saumattomaksi termodynaamiseksi kokonaisuudeksi.

Kipsilevytehtaalla ei ole tuotantoa viikonloppuisin, joten lämmön talteenottojärjestelmän avulla ladataan työviikon aikana lämpöakkuja. Viikonlopun aikana, kun tehtaalta ei synny prosessihöyryä, puretaan lämpöakkuihin varastoitua energiaa kaukolämpöverkkoon. Lämpöakkujen purussa hyödynnetään myös Caligon järjestelmän lämpöpumppuja. Niiden avulla säädetään lämpöakuista purettava lämpö kaukolämpöverkon vaatimalle tasolle.

Järjestelmän yhteenlaskettu maksimiteho Kankaanpään kaukolämpöverkkoon on noin 6 MW, joka vastaa noin kolmasosaa verkon tarpeesta. Lämmön tuotannon lisäksi järjestelmä säästää jopa 150 kuutiota puhdasta vettä vuorokaudessa.

Lisätietoja:

Caligo Industria on turkulainen, kymmenen henkilöä työllistävä teknologiayritys. Yrityksen keskeisimmät tuotteet ovat energialaitosten savukaasujen pesuun, lämmön talteenottoon ja lauhteenkäsittelyyn liittyvät ratkaisut lämmöntuottajien ja valmistavan teollisuuden tarpeisiin. Viime vuosina yritys on toimittanut hukkaenergian talteenottojärjestelmiä mm. sahateollisuudelle Suomen ja Ranskan markkinoille. Caligo Industria Oy on osa ruotsalaista Addtech Nordic AB –konsernia. www.caligoindustria.com


Elomatic myy osuutensa Caligo Industriasta ruotsalaiselle Addtechille

Elomatic on myynyt 51 prosentin osuutensa Turussa ja Jyväskylässä toimivasta cleantech-yrityksestä Caligo Industriasta ruotsalaiselle teknisen kaupan alan konsernille Addtech Nordic AB:lle. Caligo Industrian henkilöomistajat Juha Järvenreuna, Mika Nummila ja Ari-Matti Mattila myivät samalla osakkeensa Addtechille ja Caligo Industriasta tulee Addtechin sataprosenttinen tytäryhtiö. Kauppa mahdollistaa Caligo Industrian voimakkaamman jatkokehityksen ja tukee sen kansainvälistä laajentumista.

Caligo Industria perustettiin vuonna 2013. Yritys on energiatehokkuusratkaisuihin keskittynyt teknologiayhtiö, jonka päätuotteita ovat energialaitosten savukaasuista lämpöä talteen ottavat pesurit. Yhtiö hyödyntää ydintuotteissaan pesuriin integroituja lämpöpumppuratkaisuja, joiden avulla lämmön talteenotto moninkertaistuu. Caligon liikevaihto vuonna 2019 oli yli 6 MEUR, ja sen palveluksessa työskentelee tällä hetkellä kahdeksan työntekijää.

”Caligosta on kasvanut hieno menestystarina Elomaticissa 2012 tehdyn innovaation pohjalta. Addtech tarjoaa Caligolle hyvät eväät seuraavalle kasvuvaiheelle”, sanoo Elomaticin hallituksen puheenjohtaja Olli Manner.

Addtechin noin 130 tytäryhtiötä myyvät korkean teknologian tuotteita ja ratkaisuja pääasiassa teollisuusyrityksille ja infrastruktuuriteollisuuden asiakkaille. Nyt toteutettu kauppa mahdollistaa Caligo Industrian nopean kasvun ja laajemman kansainvälistymisen.

”Caligo on erinomaisessa kunnossa. Uskon, että osana Addtech-verkostoa voimme tulla entistäkin vahvemmaksi ja paremmaksi toimijaksi niin kotimaassa kuin ulkomailla”, toteaa Caligo Industrian toimitusjohtaja Juha Järvenreuna.

Caligo hakee tulevaisuuden kasvumahdollisuuksia uusilta kansainvälisiltä markkinoilta verkottumalla Addtechin tytäryhtiöiden ja muiden alan kansainvälisten toimijoiden kanssa.

“Caligo täydentää hyvin Addtech Industrial Process -liiketoiminta-alueen nykyisiä toimintoja”, sanoo Claus Nielsen, Addtech Industrial Processin johtaja.

Lisätietoa antaa:
Olli Manner, puh +358 40 052 4843, olli.manner@elomatic.com

Elomatic

Elomatic tarjoaa konsultointi-, suunnittelu-, tuotekehitys- ja projektinhallintapalveluita sekä tuotteita ja kokonaisratkaisuja teollisuusyrityksille ja julkisen sektorin organisaatioille. Yritykselle on kertynyt 50 toimintavuoden aikana vankka kokemus eri teollisuudenalojen investointiprojekteista. Elomatic on myös saavuttanut kansainvälistä menestystä CADMATIC 3D -suunnitteluohjelmistoilla ja tiedonhallintaratkaisuilla. Elomaticilla on yli 1100 työntekijää Suomessa, Puolassa, Hollannissa, Intiassa, Kiinassa, Venäjällä, Italiassa, Espanjassa, Singaporessa ja Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa.

www.elomatic.com


Caligo Industria kumppanina Kaukolämpö 2019 -tapahtumassa!

Kaukolämpö 2019 kokoaa yhteen lämmitys- ja jäähdytysratkaisujen ammattilaiset 21.-22.11.2019 Tampereella. Palveleva Kaukolämpö FinDHC ry:n järjestämässä 22.11 Yhdessä-tapahtumassa Tampere-talossa on ohjelmassa asiantuntujapuheenvuoroja, case-esityksiä sekä verkostoitumista. Caligo Industrian toimitusjohtaja Juha Järvenreuna pitää perjantaina klo 11.00 puheenvuoron lämpöliiketoiminnan tulevaisuuden mahdollisuuksista, keskittyen teknologiavisioihin lämpöliiketoiminnan kilpailukyvyn ja kannattavuuden takana. Caligo Industrian esittely löytyy FinDHC:n sivulta.

Perjantaina nähdään!


Sähkö-automaatioinsinööri

JYVÄSKYLÄ, TAMPERE, TURKU

Haluatko mukaan suomalaisen cleantech-osaamisen kärkeen, muokkaamaan energia- ja lämmöntuotantoa ympäristöystävällisempään suuntaan? Caligo Industria Oy tekee hartiavoimin töitä lämmöntuotannon CO2-päästöjen hillitsemiseksi ja valjastaa tehokkaasti hukkalämpöä hyötykäyttöön teknologioillaan. Lämpöpumppupesurimme puhdistavat bioenergialaitosten savukaasuja, sekä ottavat talteen savukaasujen sisältämän hukkaenergian. Helpottaaksemme asiakkaidemme elämää, savukaasupesurimme ovat täysin automaattisia. Tuotteidemme käyttäjäystävällinen ja luotettava toiminta vaatiikin automaatiotiimiimme lisävahvistusta, joten etsimme sinua,

Sähkö-automaatioinsinööri

vahvistukseksi Jyväskylän toimipisteeseemme, myös Turku tai Tampere ovat mahdollisia.

Etsimme uteliasta, innostunutta ja oppimishaluista henkilöä, jolla olisi mielellään kokemusta Siemens-logiikoiden ohjelmoinnista. Tarkempi tehtävänkuva räätälöidään valitun henkilön kiinnostuksen ja osaamisen mukaan. Tehtävään kuuluu kattava perehdytys, koulutamme tarvittaessa lisää ja apuna on osaavan tiimimme tuki. Osaamistasi tarvitaan sähkö- ja instrumentointisuunnittelussa (kaaviot, mitoitukset, komponenttivalinnat) ja Siemens-ohjelmoinnissa. Ajoittain pääset osallistumaan savukaasupesurijärjestelmien testauksiin, käyttöönottoihin, troubleshoottaukseen, sekä olet osana Caligon savukaasupesureiden tuotekehitystä. Voit olla kokeneempi tai vielä työurasi alussa. Oikean henkilön osuessa kohdalle voimme myös harkita esim. diplomityötä.

Ideaalihakijalla olisi seuraavat ominaisuudet. Ethän kuitenkaan jätä hakematta, vaikka et ihan 100% kaikkea täytäkään:

  • Insinöörin tai DI:n koulutus (sähkö- tai automaatio)
  • kokemusta sähkö-/instrumentointisuunnittelusta ja/tai prosessiautomaation ohjelmoinnista
  • Siemens -logiikoiden ohjelmointiosaamista
  • englannin kielen osaamista

Katsomme hakijan eduksi kiinnostuksen tekniikkaan ja tietojärjestelmiin, sekä lämpö-/voimalaitosprosessien ymmärtämisen. Toivomme löytävämme tehtävään käytännönläheisen henkilön, joka ei tarvittaessa pelkää tarttua myös jakoavaimeen.

Pääset tehtävässä edesauttamaan bioenergialaitoksia kohti puhtaampaa lämmöntuotantoa. Asiakaskuntamme on kansainvälistyvä, joten työ on monipuolista ja voit haastaa itseäsi sopivassa suhteessa. Työ edellyttää aika ajoin valmiutta matkustamiseen niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, mutta matkustaminen ei ole jokaviikkoista eikä säännöllistä. Työyhteisömme on joustava ja etätyömahdollisuudet sekä videoneuvottelut ovat laajasti käytössä. Matala organisaatiomme edesauttaa keskittymään mielenkiintoisiin tehtäviin byrokratian sijasta.

Lähetä hakemuksesi 20.11.2019 mennessä CV:n ja palkkatoiveen kanssa osoitteessa www.elomatic.com/fi/ura/avoin-hakemus.html?id=541.

Lisätietoja tehtävistä antaa teknologiajohtaja Mika Nummila 050 530 8311, mika.nummila@caligoindustria.com


Caligon Käyttäjäpäivät 3.10.2019

Caligon Käyttäjäpäivät 3.10.2019

Caligon Käyttäjäpäiviä vietettiin syksyisessä Sastamalassa 3.10.2019. Päivän aikana keskityttiin Caligon savukaasupesureiden uusiin ominaisuuksiin, optimaalisiin käyttötapoihin sekä tulevaisuuden applikaatiomahdollisuuksiin. Päivä olikin hyvin käytännönläheinen, jossa oli varattu runsaasti aikaa myös vapaalle keskustelulle. Seminaariesityksissä esiteltiin muun muassa Caligon tehostettua vesipesutekniikkaa, jolla on mahdollista saavuttaa tiukempia hiukkaspäästövaatimuksia. Esittelimme savukaasupesurin toimintaa myös erittäin kuivia polttoaineita käytettäessä ja erityisesti lauhteenkäsittelyn roolia kloridin rikastumisen ehkäisemisessä. Savukaasupesurin jatkokehityksen ja uusien teknologiaratkaisujen osalta keskityttiin CO2-päästöjen vähennysmahdollisuuksiin, lämpöpumpun monikäyttöisyyteen, sekä teollisuuden hukkahöngän käyttömahdollisuuksiin kaukolämmön tuotannossa. Seminaariosuuden päätti yksinpurjehtija Tapio Lehtisen mielenkiintoinen esitys yksinpurjehduksestaan Golden Globe Race:ssa maailman ympäri non-stoppina 60-luvun tekniikkaa hyväksikäyttäen. Caligo kiittää kaikkia osallistujia ja toivottaa energistä syksyä!

Käyttäjäpäivät 2019 -kuvagalleria »


Caligo Kaukolämpöpäivillä 28.-29.8.2019

Caligo Kaukolämpöpäivillä 28.-29.8.2019

Kaukolämpöpäiviä vietettiin helteisessä Vaasassa 28.-29.8.2019. Ohjelmassa oli mielenkiintoisia puheenvuoroja ja paneelikeskustelu kaukolämmön tulevaisuudesta. Pohdimme myös kaukolämmön brändiä, ilmastotavoitteiden vaatimuksia, kaukolämmön uusia palveluita, asiakkaiden odotuksia ja digitalisaation tuomia mahdollisuuksia. Kiitämme kaikkia, jotka kävivät Kohtaamispaikalla Caligon tiimiä moikkaamassa ja olivat kiinnostuneita Caligon tarjoamista hukkalämmön talteenottoon ja puhtaampaan energiantuotantoon liittyvistä ratkaisuista!


Vaasan Kuljetuskanavat Oy:n ja Elenia Lämpö Oy:n biolämpölaitoshanke edistyy: Caligo Industria Oy toimittaa uuteen laitokseen savukaasupesurin

Caligo Industria Oy ja Vaasan Kuljetuskanavat Oy ovat allekirjoittaneet keväällä 2019 hankintasopimuksen ja Caligo toimittaa savukaasupesurin Vaasan Kuljetuskanavat Oy:lle talvella 2019. Savukaasupesuri otetaan käyttöön uudessa Elenia Lämpö Oy:n Tikkakosken 5 MW bioenergialaitoksessa. Uuden bioenergialaitoksen lämmöntuotanto on tarkoitus aloittaa kevään 2020 aikana ja laitos käyttää polttoaineena haketta.

Caligon Tikkakoskelle toimittama savukaasupesuri on ilman lämpöpumppua toimitettava peruspesuri. Caligon peruspesurin automaattisen ohjaustekniikan etuihin kuuluu pesurin hyötysuhteen optimoiminen. Pesurin hyötysuhdetta ei ole mitoitettu optimaaliseksi ainoastaan yhdessä maksimitehopisteessä, vaan dynaamisen säädön avulla pesurin hyötysuhde pysyy optimaalisena koko käyttöalueella. Tikkakosken pesuritoimitukseen sisältyy myös lauhteenkäsittelyjärjestelmä, jonka ohjaus tapahtuu savukaasupesurin logiikalla.


Caligo Industria Oy kiittää Haapajärven Lämpö Oy:ä luottamuksesta: Toimitussopimus allekirjoitettu toisesta savukaasupesurista

Vuonna 2017 Caligo toimitti Haapajärven Lämpö Oy:lle savukaasupesurin 15 MW hakelämpölaitokseen Haapajärvelle. Haapajärven Lämpö Oy ja Caligo Industria Oy ovat allekirjoittaneet toimitussopimuksen uudesta savukaasupesurista Haapajärven uudelle 20 MW biolämpövoimalaitokselle. Pesuri on mitoitettu enimmillään 5 MW kattilatehon savukaasumäärälle ja savukaasupesurin toimitus tapahtuu vuoden 2020 alkupuolella.

Haapajärven Lämpö Oy:n uusi laitos käyttää polttoaineena kokopuuhaketta sekä turvetta. Aiemman pesuritoimituksen yhteydessä toimittamamme lauhteenkäsittelyjärjestelmä omaa riittävän kapasiteetin käsittelemään myös uuden pesurin likaiset lauhteet, jonka vuoksi uutta lauhteenkäsittely-yksikköä ei sisällytetty uuteen pesuritoimitukseen. Lisäksi lietteenkäsittely tapahtuu aiemmin toimitetun pesuri-yksikön kautta. Caligon toimittaman uuden savukaasupesurin mitoituksessa on huomioitu uuden sekä aiemmin toimitetun pesurin rinnakkainen ajo. Vaikka kumpikin pesuri toimii omalla logiikallaan, vanhan ja uuden pesurin tiedonvaihto on synkronoitu.


Caligo Industria Oy toimittaa lämpöpumppupesurin Oy Perhonjoki AB:lle

Katternö-konserniin kuuluva Oy Perhonjoki AB on tilannut joulukuun 2018 lopulla 31 MW biolämpövoimalaitokselle Ylivieskaan savukaasupesurijärjestelmän lämpöpumppuineen Caligo Industrialta. Ylivieskaan toimitettava lämpöpumppupesuri on toistaiseksi suurin Caligon toimittama savukaasupesuri ja Ylivieskan lämpöpumppupesurin käyttöönotto tapahtuu syksyllä 2019.

Savukaasupesuri ottaa talteen hukkalämmön biolämpölaitosten savukaasuista ja talteen otettu energia hyödynnetään kaukolämpöverkossa. Lämpöpumpun patentoitu ja termodynaamisesti optimoitu kytkentätapa savukaasupesuriin sekä järjestelmän ohjaus on teknologian ydin. Ylivieskaan suunniteltu lämpöpumppupesurin lämmöntalteenotto onkin vähintään 25-30%. Savukaasupesuri poistaa lähes kokonaan savukaasujen sisältämän rikkidioksidin ja vähentää merkittävästi laitoksen hiukkaspäästöjä.


Caligolle kolme merkittävää kauppaa suomalaisilta ja ranskalaiselta sahalaitoksilta

Suomalainen cleantech-yritys Caligo Industria Oy on saanut kolme merkittävää kauppaa suomalaisilta ja ranskalaiselta sahalaitoksilta. Caligo toimittaa vuoden 2019 aikana savukaasupesurit Keitele Groupin Alajärven ja Keiteleen sahoille sekä Piveteau -konsernin Sainte Florencen sahalle Ranskaan. Pesurit ottavat talteen savukaasujen hukkalämmön ja lämpö hyödynnetään sahaprosessien kuivauslämpönä. Kaupat ovat Caligolle merkittävä päänavaus sahateollisuuteen. Caligon tähänastiset toimitukset ovat kohdistuneet ainoastaan kaukolämmön tuotantolaitoksiin.

Perustietoa savukaasupesuri– lämpöpumppu-ratkaisusta

Savukaasupesuri puhdistaa biolämpölaitoksen savukaasut rikkiyhdisteistä ja vähentää merkittävästi hiukkaspäästöjä. Pesuri ottaa talteen hukkalämmön biolämpölaitosten savukaasuista. Talteen otettu lämpöenergia palautetaan sahakuivureille hyötykäyttöön. Sahalaitosten vuotuinen käyttöaika ja tehotaso ovat tyypillisesti korkeita, joten energiansäästöpotentiaali on erinomainen.

Ympäristöteknologiaa ja energiatehokkuutta sahalaitoksille: päänavauksia uusille markkinoille

”Nämä kaupat ovat Caligolle merkittäviä päänavauksia kokonaan uusille markkinoille. Sahateollisuuden kannattavuuden kehittäminen sekä ympäristöasiat ovat koko ajan tapetilla ja avaavat meille globaalisti merkittävän markkinan. Lisäksi erityisesti Ranskaan toimitettava järjestelmä vahvistaa asemiamme paikallisilla energiatehokkuusmarkkinoilla. Olemme reilussa viidessä vuodessa kasvaneet ulos start-up roolistamme kannattavaksi ja arvostetuksi yhtiöksi sekä Suomessa että Ranskassa”, Caligon toimitusjohtaja Juha Järvenreuna toteaa.

Lisätietoa:

Lisää teknistä tietoa ja tuotekuvia tästä. Katso video jossa valmis Caligo-savukaasupesuri lähtee tehtaalta lämpölaitokselle.

Juha Järvenreuna, puh. 040 5745719, juha.jarvenreuna@caligoindustria.com

Caligo Industria Oy markkinoi ja myy tuote- ja järjestelmäratkaisuja energia- ja prosessiteollisuuden savukaasujen puhdistukseen sekä prosessin jätelämmön hyödyntämiseen. Caligo-järjestelmissä yhdistyvät termodynamiikan ja virtaustekniikan teorioiden hyödyntäminen käytännössä sekä mittava kokemus energia- ja prosessiteollisuuden käytännön haasteista. Taustavoimana Caligo Industrialla on Elomatic Oy, joka on Euroopan johtavia suunnittelu- ja konsultointiyhtiöitä.
www.caligoindustria.com


Caligo Industria Oy mukana Energia 2018 -messuilla 23.-25.10.2018 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa!

Energia 2018 -tapahtuma on Suomen suurin energia-alan ammattitapahtuma. Energiamessuilla on kattavasti esillä tämän hetken uusimmat teknologiat, ratkaisut ja tuotteet, kovimmat asiantuntijat sekä runsaasti laadukasta asiantuntijaohjelmaa. Tervetuloa tutustumaan osastollemme numero E208, E-halli-kortteli R1! Lisätietoja www.energiamessut.fi


Caligo Industrian Kondensoivan lämmön talteenoton seminaari 23.8.2018

Caligo Industria Oy:n järjestämässä Seminaarissa keskityttiin kondensoivaan lämmön talteenottoteknologiaan ja sen taloudellisiin vaikutuksiin mahdollisimman konkreettisesti alan asiantuntijoiden ja käytännön kokemusten kautta.

Seminaarin avasi Caligo Industria Oy:n toimitusjohtaja Juha Järvenreuna Turun Radisson Blu Marina Palacessa, ja häntä seurasi mielenkiintoinen puhujakattaus. Kauhavan Kaukolämpö Oy:n toimitusjohtaja Ari-Matti Mattila keskittyi tuoreen hakkeen polttoon, polttoaineen laatuun, tehokkaaseen lämmön talteenottoon Caligo Industrian lämpöpumppupesurilla, sekä erityisesti laitoksen kokonaisenergiatehokkuuden parantamiseen. Paimion Lämpökeskus Oy:n toimitusjohtaja Pekka Vihervuori kertoi positiivisista kokemuksistaan Caligo Industrian lämpöpumppupesurista ensimmäisen lämmityskauden jälkeen. Molemmat korostivat omissa puheenvuoroissaan Caligo Industrian asiantuntijuutta, tuotteiden laatua ja tehoa sekä yrityksen halua palvella asiakkaitaan.

Caligo Industrian toimitusjohtaja Juha Järvenreuna sekä teknologiajohtaja Mika Nummila kertoivat peruspesurien sekä lämpöpumppupesurien toiminnasta teknisestä näkökulmasta, sekä savukaasujen lämmön talteenoton taloudellisuudesta. Johnson Controls Oy:n Olli Perunka selvitti lämpöpumppujen toimintaa ja ominaisuuksia eri sovelluksiin. Mielenkiintoista keskustelua ja ajatusten vaihtoa herätti Aalto-yliopiston Smart Energy Transition -hankkeen vuorovaikutusjohtaja Karoliina Auvisen esitys energiamaailman tulevaisuudennäkymistä ja tulevaisuuden kaukolämpöverkosta.

Seminaarin jälkeen Jakke Jokilautta kuljetti osallistujat elävän musiikin säestäessä Aurajokea pitkin merelliseen Ruissaloon, missä ilta jatkui BBQ-juhlien merkeissä. Illan musiikista vastasi Caligo Industrian Oskari Salovaara kokoonpanoineen ja illan ohjelmaan kuului muun muassa saunomista ja olutmaistatusta Brewcats-panimon tyttöjen toimesta.

Katso kuvat tapahtumasta täältä